1. 手机看课
  2. 平板看课
  3. 同步演练
  4. 随问随练
  5. 使用帮助
  6. 立即体验
您的位置:尊宝娱乐教育网 > 学位尊宝娱乐 > 复习指导 > 辅导精华 > 正文

学位尊宝娱乐考前必看干货:阅读理解答题技巧

2017-11-03 09:52   来源:尊宝娱乐教育网       我要纠错 | 打印 | 收藏 | | |
学位尊宝娱乐阅读理解做题原则:试题的顺序和文章的行进顺序是一致的 第一步:划出关键词,确定试题提问的对象 第二步:到文章中寻找关键词出现的句子 第三步,对比四个选项,选出正确答案 学位尊宝娱乐阅读理解词汇题答题方法 ☑ 通过上下文句子间的逻辑关系,推测词义 ☑ 词汇题测试我们通过上下文推测词义的能力。 ☑词汇和上下文会形成各种逻辑关系,如并列关系,转折关系,让步关系等等,通过这些关系来推测单词的含义。 提问方式》》》 According to the author, the word "…" means_______. Which of the following is nearest in meaning to "…"? The term "..." in paragraph…can be best replaced by______? What's the meaning of "…" in line…of paragraph….? 词汇练习》》》 1. lf you have trouble falling asleep, some people recommend breathing very slowly and very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion that counting sheep will put you to sleep! Question: The word drowsy in the last paragraph means ______. A. sick C. asleep B. stand up D. a little sleepy 【答案】D。 Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. 这句话和前面一句话是平行关系,两者表达的是同一种事物的不同解决方式,因此, drowsy的意思应当和前面一句话中的"fall asleep"具有相近的意思,从四个选项来看,应为D. a little sleepy “困倦”的意思,而不会是sick “病”,stand up“站起来”,asleep“睡着”的意思。 2. In the early grades especially, experts say, youngsters should be encouraged to work in groups rather than individually so that teachers can spot children who may be having problems making friends. Question: In the first paragraph, the word spot means ______. A. teach B. help C. find D. treat [答案]C. 本句含有一个so that引导的目的状语从句,spot的意思需要根据前后两句话的意思来作出推断。前一句话的意思是“教师鼓励孩子们参加集体活动,而不是参加个人活动”这是一个达到目的所实施的手段,后面是目的。从前面句子中的“集体活动”,以及后面的“交朋友有问题”可以推论出,spot的意思是“发现,找出”。 学位尊宝娱乐阅读理解细节题的做题方法 细节题的做题方法我们称之为还原定位法,即把试题准确地在原文中进行定位,找到答案所在的句子。这种方法的运用有三个步骤: 还原定位法>>>  ① 先看试题,后读原文。 这样做既节省了时间,又提高了做题的效率和准确度。 ② 对试题在原文中的位置进行模糊定位。 因为试题的出题顺序和文章的叙述顺序存在高度的一致性。 ③ 对试题在原文中的位置进行准确定位。 对试题在原文中的位置进行准确定位的前提是抓住试题中的标志词和关键词。 标志词>>> 1.专有名词,是指表示人名、地名和组织机构等的名词,这样的名词在文章中一般都要大写; 2.表示时间或年代的词; 3.专业词汇,这样的词汇一般都是比较难懂,一般是我们不认识的词汇。 关键词>>> 指表达试题内容的中心词,一般是试题中的名词和名词词组。 练习题>>>  例1 A study was done with 30 three-year-old children and their parents. Half of the children participated in the experimental study; the other half acted as the control group. In the experimental group, the parents were given a two-hour training session in which they were taught to ask open-ended questions rather than yes-or-no questions. For example, the parent should ask, "What is the doggie doing?" rather than "Is the doggie running away?" The parents in the experimental group were also instructed in how to help children find answers, how to suggest alternative possibilities and how to praise correct answers. Question: The difference between the control group and the experimental group was _____. A. the training that parents received B. the age of the children C. tile books that were read D. the number of the children 【答案】A。根据试题中的关键词control group and the experimental group,找到文章中与本题相关的句子。仔细阅读后可知,学生们被分为两组:实验组和对照组,实验组中父母要受到两个小时的培训。所以两组的区别就在于其父母接受的培训不同。因此选项A是正确答案。 例2 If you look at children, you'll see great difference between what we call "bright" children and "not-bright" children. They are actually two different kinds of people, not just the same kind with different amount of intelligence. For example, the bright child really wants to find out about life, ─ he tries to get in touch with everything around him. But, the unintelligent child keeps more to himself and his own dream-world; he seems to have a wall between him and life in general. Question: Bright children and not-bright children _____. A. are two different types of children B. are different mainly in their degree of cleverness C. have difference only in their way of thinking D. have different knowledge about the world 【答案】A。根据试题中的关键词Bright children and not-bright children确定试题在文章的位置,以及与本题相关的句子。仔细阅读后可知,聪明孩子和不太聪明的孩子实际上是两类不同的人,而并不是聪明程度不同的同一类人。故A与原文表述一致,B与原文相反。正确答案中的type是原文中的单词kind的改写。 例3 When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get good scores on certain kinds of tests or even the ability to do well in school. By intelligence we mean a way of living and behaving, especially in a new or upsetting situation. If we want to test intelligence, we need to find out how a person acts instead of how much he knows what to do. Question: According to this passage, intelligence is _____. A. the ability to study well B. the ability to do well in school C. the ability to deal with life D. the ability to get high scores on some tests 【答案】C。根据试题中的关键词intelligence,找到文章中和本题对应的句子,是在本段的第一句话和第二句话。通过对这两句话的归纳总结,选项C为正确答案。 学位尊宝娱乐阅读理解主旨题做题方法 从第一段的第一句或者第一段,以及各个段落的第一句话,总结归纳出文章的中心思想。 The main idea of the passage is… Which is the best title for the passage? 例1 The agriculture revolution in the nineteenth century involved two things: the invention of labor-saving machinery and the development of scientific agriculture. Labor-saving machinery naturally appeared first where labor was scarce. "In Europe", said Thomas Jefferson, "the object is to make the most of their land, labor being sufficient; here it is to make the most of our labor, land being abundant". It was in America, therefore, that the great advances in nineteenth-century agricultural machinery first came. At the opening of the century, with the exception of a crude(粗糙的)plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural tools on their backs. By 1860, most of the machinery in use today had been designed in an early form. The most important of the early inventions was the iron plow. In 1869, James Oliver of South Bend, Indiana, turned out the first chilled-steel plow. Question: The passage is mainly about _____. ⊙A. the agriculture revolution ⊙B. the invention of labor-saving machinery ⊙C. the development of scientific agriculture ⊙D. the farming machinery in America 例2 We use both words and gestures to express our feelings, but the problem is that these words and gestures can be understood in different ways. It is true that a smile means the same thing in any language. So does laughter or crying. There are also a number of striking similarities in the way different animals show the same feelings. Dogs, tigers and humans, for example, often show their teeth when they are angry. This is probably because they are born with those behavior patterns. Fear is another emotion that is shown in much the same way all over the world. In Chinese and in English literature, a phrase like "he went pale and began to tremble" suggests that the man is either very afraid or he has just got a very big shock. However, "he opened his eyes wide" is used to suggest anger in Chinese whereas in English it means surprise. In Chinese "surprise" can be described in a phrase like "they stretched out their tongues!" Sticking out your tongue in English is an insulting gesture or expresses strong dislike. Even in the same culture, people differ in ability to understand and express feelings. Experiments in America have shown that women are usually better than men at recognizing fear, anger, love and happiness on people's faces. Other studies show that older people usually find it easier to recognize or understand body language than younger people do. Question: The best title for this passage may be _____. ⊙A. Words and Feelings ⊙B. Words, Gestures and Feelings ⊙C. Gestures and Feelings ⊙D. Culture and Understanding 例1【答案】B。文章的行文结构如下:从文章的行文结构可以发现,文章着重论述的是在美洲农业机械的应用的历史,因此选项B是正确答案。 例2【答案】B。从文章的行文结构可以看出,文章运用了两段的篇幅在论述情感和语言以及肢体动作的关系,因此,选项B是正确答案。 本文由尊宝娱乐教育网整理,未经允许,禁止转载。 特别推荐学位尊宝娱乐网上辅导 轻松提分从此“课”开始>> 扫描下方二维码,或微信搜索公众号名称(学位尊宝娱乐赵文通老师)/微信号(xueweiyingyukaoshi)并关注,即可获取学位尊宝娱乐考试报名/考证/查分热点资讯、精选备考资料、语音教学等更多福利信息。 学位尊宝娱乐赵文通老师微信
相关资讯:
网站导航:
 四六级 指南 动态 经验 试题 资料  托福 指南 动态 经验 留学 备考
 雅思 指南 动态 机经 经验 辅导  公共尊宝娱乐 指南 动态 备考 试题 辅导
 日语 就业 辅导 留学 考试 报考  法语 资料 文化 考试 留学 辅导
 韩语 入门 口语 阅读 留学 文化  西语 辅导 资料 考试 留学 风采
全科套餐
450元/门
超值优惠套餐=基础学习班+冲刺串讲班(部分地区另包含真题精讲班或习题精讲班) 85/95课时
实验班
1200元/门
含套餐全部课程及服务,当期考试不过,按协议退费。 85/95课时
基础学习班
350元/门
紧扣教材大纲,逐章系统讲解
课时数:70课时
冲刺串讲班
200元/门
梳理重要考点,预测命题方向
课时数:15课时
真题精讲班
100元/门
精讲历年真题,直击命题精髓
课时数:10课时
习题精讲班
100元/门
精讲典型习题,提高应考能力
课时数:10课时

网校介绍

更多>>
尊宝娱乐教育网(www.for68.com)是北京东大正保科技有限公司(CDEL)旗下一家大型尊宝娱乐远程教育网站,正保科技成立于2005年7月,是国内超大型尊宝娱乐远程教育基地,上榜“北京优质教育资源榜”--“百万读者推崇的网络教育机构”。
公司凭借雄厚的师资力量、先进的网络视频多媒体课件技术、严谨细致的教学作风、灵活多样的教学方式,为学员提供完整、优化的尊宝娱乐课程,既打破了传统面授的诸多限制,发挥了网络教育的优势,也兼顾面授的答疑与互动特点,为我国培养了大量优秀的尊宝娱乐人才。
为了满足学员学习不同语种、不同阶段的学习需求,网站开设了包括考试尊宝娱乐、行业尊宝娱乐、实用口语以及小语种在内的百余门语言学习课程,涵盖尊宝娱乐、日语、韩语、俄语、德语、法语、西班牙语、意大利语、阿拉伯语等主要语种,供学员自由选择。此外,网站还拥有各类尊宝娱乐专业信息和考试信息20余万条,是广大学员了解尊宝娱乐类考试最新政策、动态及参加各语种培训的优质网站。
北京东大正保科技有限公司成立于2000年,是一家具备网络教育资质、经教育部批准开展远程教育的专业公司,为北京市高新技术企业、中国十大教育集团、联合国教科文组织技术与职业教育培训在中国的唯一试点项目。
公司下属13家行业远程教育网站,业务涵盖了会计、法律、医学、建设、自考、成考、考研、中小学、尊宝娱乐、信息技术、汉语言教学等诸多领域,拥有办公面积8000多平米,员工近千人,公司年招生规模达270万人。由于正保远程教育(China Distance Education Holdings Ltd., CDEL)在中国互联网远程教育行业内的绝对优势和强大影响力,正保教育模式一直被广大投资人所追捧。2008年7月30日,公司在美国纽约证券交易所正式挂牌上市(股票交易代码:DL),是2008年唯一一家在美国纽交所上市的专业从事互联网远程教育的中国企业。

精彩推荐

版权声明
   1、凡本网注明 “来源:尊宝娱乐教育网”的所有作品,版权均属尊宝娱乐教育网所有,未经本网授权不得转载、链接、转贴或以其他方式使用;已经本网授权的,应在授权范围内使用,且必须注明“来源:尊宝娱乐教育网”。违反上述声明者,本网将追究其法律责任。
  2、本网部分资料为网上搜集转载,均尽力标明作者和出处。对于本网刊载作品涉及版权等问题的,请作者与本网站联系,本网站核实确认后会尽快予以处理。
  本网转载之作品,并不意味着认同该作品的观点或真实性。如其他媒体、网站或个人转载使用,请与著作权人联系,并自负法律责任。
  3、本网站欢迎积极投稿
  4、联系方式:
编辑信箱:for68@chinaacc.com
电话:010-82319999-2371
尊宝娱乐